„Fără ură, cu toleranţă” – NU discursului instigator la ură, bullying şi cyberbullying

Elevii claselor a II-a A şi a VI-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 15 Braşov, coordonaţi de profesor consilier şcolar Mădălina Vişinescu şi profesor învăţământ primar Corina Negri  au spus NU discursului instigator la ură, bullying şi cyberbullying.

Acţiunea face parte din concursul „Fără ură, cu toleranţă”, care este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În cadrul acestui concurs elevii au organizat o dezbatere în şcoală, pe tema ,,Fără ură, cu toleranţă” în cadrul căreia au fost dezbătute Drepturile Copilului şi posibilele cauze ale situaţiilor de bullying, precum şi efectele pe termen scurt, mediu si lung.

În urma dezbaterilor, elevii, sub coordonarea doamnei profesor consilier şcolar Mădălina Vişinescu au organizat în data de 17 martie 2017 o acţiune publică la care au fost invitaţi colegi, profesori şi părinţi cu scopul de a creşte nivelul de informare şi conştientizare cu privire la efectele discursului instigator la ură, a bullying-ului şi cyberbullyng-ului asupra tuturor celor implicaţi, indiferent de rolul lor in situaţia de agresiune.

În cadrul aceleiaşi acţiuni elevii au propus soluţii pentru a combate acest fenomen şi au prezentat mesajele lor care indeamnă la toleranţă, mesaje inscripţionate pe tricouri.

La finalul acţiunii, eleva Constantin Daria, a spus Da TOLERANŢEI în felul ei, pe ritmuri de hip hop.

Elevii clasei a II-a A, coordonaţi de doamna profesor Negri Corina, au interpretat sceneta CAVALERUL DREPTĂŢII, după textul autorului Mircea Sântimbreanu.

Acţiunea a fost primită cu interes de participanţi, elevii înţelegând că fiecare gest face cât o mie de cuvinte şi fiecare cuvânt are consecinţe.

Sursă: myTEX

Leave a Reply

Name *
Email *
Website