Proiect desfășurat în școala noastră: ,, Focus pe Griviței,,: 15 elevi vor „spune” într-un documentar făcut de ei provocările cu care se confruntă şi nevoile comunităţii

Sursă: Bună Ziua Brașov –  Autor: Petra VÂRLAN – Publicat la 27 sepembrie 2023

15 elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 15 Braşov se vor transforma în regizori de filme documentare. Asta graţie proiectului „Focus pe Griviţei”, realizat de studioul de filme „Patrupetrei”. Proiectul constă într-o serie de 8 ateliere de teorie şi practică audio-video şi dezvoltare a spiritului critic prin artă cinematografică, dedicate elevilor de şcoală generală şi liceu. Sub îndrumarea mentorilor, participanţii la atelier vor realiza un documentar scurt, care să reflecte realitatea vieţilor lor cotidiene, provocările cu care se confruntă, dar şi nevoile comunităţii. La finalul proiectului, documentarul va fi prezentat cadrul a doua proiecţii publice, la începutul lunii noiembrie.

„Suntem deja la a doua ediţie în Braşov, într-o şcoală bilingvă şi multiculturală, cu elevi foarte comunicativi şi creativi. Mi-a plăcut mult deschiderea pe care au avut-o în a aborda subiecte vitale pentru şi despre vârsta lor şi cred că e un punct de plecare foarte bun pentru ce ne dorim noi să facem, şi anume să dezvoltăm spiritul critic şi să-i ajutăm pe copii să fie cât mai conştienţi de mediul în care se dezvoltă, dar şi de potenţialul lor creativ. Camera video este un instrument despre care nu ne îndoiam că este atrăgător pentru adolescenţi, filmatul fiind una dintre activităţile lor cotidiene. Noi venim şi mai adăugăm o dimensiune, aceea de critică socială şi de dialog şi ne dorim să-i determinăm pe cei care participă la aceste ateliere să fie din ce în ce mai prezenţi în discurs”, spune Ruxandra Gubernat, mentor în proiectul Focus.

Proiectul Focus a fost lansat în 2019 şi a fost implementat până acum în judeţele Braşov, Călăraşi şi Ialomiţa, iar filmele realizate de elevii din Braşov, Gălbinaşi, Sohatu, Căzăneşti şi Progresu pot fi vizionate online.

 

 

Leave a Reply

Name *
Email *
Website